Muziektheaterkoor

Gastenboek

132 berichten, 14 pagina's 
«  10  11  » 
12-02-2014
Geplaatst door: Harrie Verhoeven

Première

Ik vond de voorstelling van gisteravond buitengewoon, in alle onderdelen. Ik heb er geen betere woorden voor. Ik noem een paar aspecten:

De presentatie:
Ik vond het gedurfd om te beginnen zonder enige inleiding of welkom. Gewoon echt, niets plichtmatigs of formalistisch, we hoorden er gewoon bij.
Deze keer deden jullie bijna alles vanaf dezelfde plaats. Dat kwam de kwaliteit van de klank ten goede. Het werd er ook rustiger door, compacter,voor mijn gevoel.
Mede daardoor verliep alles heel vlot, ook de decorwisselingen.
Ik vond het decor, met de bomen, echt schitterend. Ik dacht: in musea zie je tegenwoordig heel wat schilderingen van minder kwaliteit. Vakmensen zullen daar om lachen. Maar toch.
Dit kwam ook wel een beetje door de variërende belichting. Die was uitstekend, het leek allemaal vanzelf te gaan.
De muziek, met de arrangementen, was zo mooi dat ze me soms diep raakte. Af en toe schoot ik er vol van. Grote lof voor mijn naamgenote!
Er was ook een mooie variatie in het gebruik van instrumenten. Ik heb ook genoten van jullie celloduo.
Er was een goed volgehouden eenheid in de voorstelling door het verhaal van de boom. Ook een pluim voor de verteller.
Er was een prachtige chemie tussen de zangers. Ze waren ontspannen, je zag dat ze er zelf veel plezier in hadden. De stemmen waren, qua kleur, mooi op elkaar afgestemd.

De manier waarop je voor de slotscène de hele kerk (jouw thuisbasis, als ik dat zo mag zeggen) gebruikte, vond ik ook een vondst.

Je zou natuurlijk graag hebben dat ik nu een paar kritische opmerkingen plaats, - dat wil nog niet lukken.

PROFICIAT voor jou en Ria en voor alle anderen en veel dank..

Hartelijke groet en tot ziens

Harrie Verhoeven

12-02-2014
Geplaatst door: Elske van Thoor

Het lied van de bomen

Hein, zangers, spelers, verteller en alle andere medewerkers aan Het lied van de bomen: Dank jullie zéér voor deze prachtige, ontroerende, vrolijke voorstelling! Wederom een perfecte combinatie van Carmina èn Ludens.
Met warme groet,
Elske van Thoor

09-02-2014
Geplaatst door: Ellen Deimann

bomen en kinderen

Bomen.....wat hebben we enorm genoten van.......alles ! En hierbij wil ik vooral zeggen hoe mooi ik het vind dat kinderen zo welkom zijn : ze mogen gratis naar binnen en ........op de eerste rij zitten ! Als kind mocht ik eens mee naar een concert en dat heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt en met blijvend geïnspireerd om muziek te maken. Daarom namen we Lenie van 9 gisteren mee. Ze heeft enorm genoten van begin tot eind, wel meer dan twee uur lang !
En wij genoten van Lenie, die toch soms andere dingen opmerkt dan wij : " de strijkstok van de violist komt steeds bijna tegen de muur !"

veel dank aan Carmina Ludens voor deze avond voor Lenie en voor ons !

09-02-2014
Geplaatst door: Dick Dekker

'Lied van de bomen'

Het 'lied van de bomen', wat een bijzondere voorstelling en wat heb ik genoten van de première: het schitterende decor wat steeds wisselende bomen en jaargetijden laat zien is nog maar het begin. En wat een soepele, afwisselende, nergens dwingende mise en scene en belichting. Geen moment de indruk dat het een première was, zo vanzelfsprekend!
En dan natuurlijk de muziek, als vanouds van grote kwaliteit, met weer prachtige muzikale begeleiding.
En dan vergeet ik nog zoveel meer: het zeer kloppende verhaal van de jongen en de boom, de humor, de omgekeerde sprookjes.
De voorstelling is als een stroom die je meeneemt en die verzoent met het leven, met het Leven. Een waardig opvolger van De Pelgrim, ook deze voorstelling gaat weer over de Levensweg, maar dan zo vanzelfsprekend, zo niet nadrukkelijk. En dus verdient deze voorstelling minstens zo'n groot publiek. Chapeau Carmina.

23-01-2014
Geplaatst door: Mary

Kerstconcerten 2013

Kerst 2013 heb ik tweemaal het kerstconcert bezocht, de eerste keer in de Petruskerk, dit had een reden; ik was in de veronderstelling dat Hein daar voor 't laatst zou dirigeren, wilde hem graag nog eens spreken. Ik heb veel van hem geleerd vooral op muzikaal gebied, daar pluk voor de rest van mijn leven de vruchten van.
Het eerste concert in de Petruskerk klonk nog wat aarzelend, de tweede uitvoering in de Cenakelkerk daarentegen was krachtig en vol overtuiging.
Dit keer had ik een nichtje met haar man meegevraagd, zij waren zeer verrast met name door het opvoeren van de dieren.
Voor mij vormde het schitterende O Magnum Mysterium het muzikale hoogtepunt.
We hebben samen genoten van een fijne gevarieerde avond.

Hartelijk dank voor de nieuwsbrief die me al jaren trouw wordt toegezonden.

Ik kijk uit naar het komende bomenproject en wens jullie succes met de voorbereiding, hartelijke groet aan iedereen, Mary

06-01-2014
Geplaatst door: Heleen

kerstconcert Cenakelkerk

Van de eerste tot de laatste minuut heb ik intens genoten en ademloos geluisterd. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld als oud-lid, maar tegelijkertijd daardoor extra kritisch. Maar dat laatste kon ik helemaal loslaten tijdens de uitvoering van Op aarde vrede... Ik werd door jullie meegenomen op een prachtige muzikale rondreis waarin het verlangen naar vrede op allerlei momenten en manieren terugkwam als een aansprekend en doorleefd leitmotiv. Ongelooflijk hoe al die grijze koppies samen tot zo'n prachtig geluid komen en een onuitwisbare bezieling overbrengen. In het Agnus Dei kwamen hemel en aarde op onverschrokken wijze samen. Hier past een diepe buiging. Het enige wat beter zou kunnen, is dat ik weer tussen jullie in sta

05-01-2014
Geplaatst door: Ria van Bemmel

Op aarde vrede...

Een prachtige en expressieve uitvoering. Met bezieling. Bij het lied "Maria die zoude naar Bethlehem gaan" , wat ik al vanaf klein meisje uit mijn hoofd ken, beleefde ik door de manier en intonatie van zingen heel intens, wat Maria gevoeld moet hebben. Ik zag heet helemaal voor me.Het was nog nooit zo sterk tot mij doorgedrongen. Wat expressie doet!!! Dank jullie wel.

Ria

30-12-2013
Geplaatst door: Niek & Corry

concert 22 december

We hebben genoten van het prachtige concert in de Ontmoetingskerk in Nijmegen. Hierna waren wij helemaal klaar voor de Kerst . Hartelijk dank hiervoor!

25-12-2013
Geplaatst door: Beatriz Lauenroth

Kerstconcert 2013

Mein erster Kontakt mit Carmina Ludens war 2008 mit der Aufführung "De engel". Ich wurde sofort ein Fan der Gruppe. Deshalb wollte ich mir "Op aarde vrede" nicht entgehen lassen und wurde nicht enttäuscht: fantastische Stimmen, eine ausgezeichnete "mis en scène", und vor allem eine unvergleichliche Zusammenstellung der Lieder und Beiträge. Stellenweise war ich zutiefst berührt... das Klatschen wollte nicht so richtig passen, denn die Atmosphäre war zu gesammelt. Aber zum Schluß prasselte der Beifall. Beim nächsten Mal gern mindestens eine Zugabe!

23-12-2013
Geplaatst door: mary hoogeveen

Kerstconcert 2013

We hebben ongelooflijk genoten van het Kerstconcert! Prachtig gezongen en ook aandacht voor de kinderen.
Een groot compliment voor het visioen van de leeuw en het lam. Onvergetelijk!
De liedkeuze vonden we zeer boeiend en ook het meezingen maakte ons blij.
Heel veel dank aan alle zangers en dirigent.
Wij wensen allen een muzikaal en vredig 2014!
Teun en Mary Hoogeveen.