Muziektheaterkoor

Gastenboek

124 berichten, 13 pagina's 
«  10  11  » 
23-01-2014
Geplaatst door: Mary

Kerstconcerten 2013

Kerst 2013 heb ik tweemaal het kerstconcert bezocht, de eerste keer in de Petruskerk, dit had een reden; ik was in de veronderstelling dat Hein daar voor 't laatst zou dirigeren, wilde hem graag nog eens spreken. Ik heb veel van hem geleerd vooral op muzikaal gebied, daar pluk voor de rest van mijn leven de vruchten van.
Het eerste concert in de Petruskerk klonk nog wat aarzelend, de tweede uitvoering in de Cenakelkerk daarentegen was krachtig en vol overtuiging.
Dit keer had ik een nichtje met haar man meegevraagd, zij waren zeer verrast met name door het opvoeren van de dieren.
Voor mij vormde het schitterende O Magnum Mysterium het muzikale hoogtepunt.
We hebben samen genoten van een fijne gevarieerde avond.

Hartelijk dank voor de nieuwsbrief die me al jaren trouw wordt toegezonden.

Ik kijk uit naar het komende bomenproject en wens jullie succes met de voorbereiding, hartelijke groet aan iedereen, Mary

06-01-2014
Geplaatst door: Heleen

kerstconcert Cenakelkerk

Van de eerste tot de laatste minuut heb ik intens genoten en ademloos geluisterd. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld als oud-lid, maar tegelijkertijd daardoor extra kritisch. Maar dat laatste kon ik helemaal loslaten tijdens de uitvoering van Op aarde vrede... Ik werd door jullie meegenomen op een prachtige muzikale rondreis waarin het verlangen naar vrede op allerlei momenten en manieren terugkwam als een aansprekend en doorleefd leitmotiv. Ongelooflijk hoe al die grijze koppies samen tot zo'n prachtig geluid komen en een onuitwisbare bezieling overbrengen. In het Agnus Dei kwamen hemel en aarde op onverschrokken wijze samen. Hier past een diepe buiging. Het enige wat beter zou kunnen, is dat ik weer tussen jullie in sta

05-01-2014
Geplaatst door: Ria van Bemmel

Op aarde vrede...

Een prachtige en expressieve uitvoering. Met bezieling. Bij het lied "Maria die zoude naar Bethlehem gaan" , wat ik al vanaf klein meisje uit mijn hoofd ken, beleefde ik door de manier en intonatie van zingen heel intens, wat Maria gevoeld moet hebben. Ik zag heet helemaal voor me.Het was nog nooit zo sterk tot mij doorgedrongen. Wat expressie doet!!! Dank jullie wel.

Ria

30-12-2013
Geplaatst door: Niek & Corry

concert 22 december

We hebben genoten van het prachtige concert in de Ontmoetingskerk in Nijmegen. Hierna waren wij helemaal klaar voor de Kerst . Hartelijk dank hiervoor!

25-12-2013
Geplaatst door: Beatriz Lauenroth

Kerstconcert 2013

Mein erster Kontakt mit Carmina Ludens war 2008 mit der Aufführung "De engel". Ich wurde sofort ein Fan der Gruppe. Deshalb wollte ich mir "Op aarde vrede" nicht entgehen lassen und wurde nicht enttäuscht: fantastische Stimmen, eine ausgezeichnete "mis en scène", und vor allem eine unvergleichliche Zusammenstellung der Lieder und Beiträge. Stellenweise war ich zutiefst berührt... das Klatschen wollte nicht so richtig passen, denn die Atmosphäre war zu gesammelt. Aber zum Schluß prasselte der Beifall. Beim nächsten Mal gern mindestens eine Zugabe!

23-12-2013
Geplaatst door: mary hoogeveen

Kerstconcert 2013

We hebben ongelooflijk genoten van het Kerstconcert! Prachtig gezongen en ook aandacht voor de kinderen.
Een groot compliment voor het visioen van de leeuw en het lam. Onvergetelijk!
De liedkeuze vonden we zeer boeiend en ook het meezingen maakte ons blij.
Heel veel dank aan alle zangers en dirigent.
Wij wensen allen een muzikaal en vredig 2014!
Teun en Mary Hoogeveen.

11-06-2013
Geplaatst door: Bart van Wolferen

dvd

Ik heb jullie dvd bekeken, div. malen, ontroerende weergave dmv muziek, sfeer, verhaal, van dat wat we als mens elkaar kunnen aandoen, steeds weer.
Mooi gedaan.
De beelden van de dvd roepen bij mij heel sterk de sfeer op van het oorlogsmonument dat zich bevindt op de Kitty de Wijzeplaats in Nijmegen. Het beeld dat daar staat, dat voor mij een oneindige droefenis uitstraalt en een stenen plaat met daarop de laatste strofe van een gedicht van Leo Vroman, 'Vrede'.
Het beeld en de strofe roepen bij mij steeds weer een grote ontroering op.
Het verhalen, een dvd, een herdenking, een monument van zoveel onrecht mag nooit stoppen, door het grote aangedane onrecht maar ook omdat de wreedheid tijdloos is.
Bart.

Kom vanavond met verhalen
hoe de oorlog is verdwenen,
en herhaal ze honderd malen:
alle malen zal ik wenen.
Leo Vroman

rmsb

02-06-2013
Geplaatst door: Eric van der Aa

chapeau

Ik heb jullie zojuist horen en zien optreden in de Sint Stevenskerk in Nijmegen. Geweldig! Ik heb genoten, tot tranen toe geroerd. Wat jammer dat ik jullie niet eerder ontdekt heb. Ik hou jullie site in de gaten voor optredens.

04-02-2013
Geplaatst door: marjolijn van zijverden - wilcke

de Pelgrim

Zaterdagavond in de St. Janskerk.
Deze avond inspireerde mij om na te denken over om zelf eens een stuk van een pelgrimsroute te lopen.
De intro herinnerde mij aan een bezoek aan Lourdes in de 60-er jaren. Ik liep in de avond mee in de processie en zong het lied 'te Lourdes in de bergen' - wat een ervaring. Ik bewaar nog steeds het lampionnetje.
Ik ben vol bewondering voor de muziekkeuze en de wijze waarop het koor deze ten gehore bracht. Wat een prachtige stemmen, wat een intensiteit en daarnaast ook eenvoud in het ten gehore brengen.
Ik begrijp dat jullie niet een statische voorstelling willen geven, dat er beweging moet zijn. Naar mijn gevoel is er te veel beweging. Beweging die - vind ik - afbreuk doet aan de kracht en zuiverheid van de zang.
De toneelstukjes tussendoor haalden niet het niveau van de zang en dat vond ik heel erg jammer.
De verbindende teksten, die nu uitgesproken werden door de twee sprekers, zouden wat mij betreft veel korter en pregnanter kunnen en ook meer toegespitst moeten worden op de inhoud van de muziek. Het koor is zo professioneel; het theater er om heen moet het koor versterken en dat deed het - nogmaals, vind ik - juist niet.
Met hartelikjke groet, Marjolijn van Zijverden - Wilcke

04-02-2013
Geplaatst door: Ingrid H. van Delft

Pelgrim 03-02-2013

Nooit eerder een concert bijgewoond. Bijzonder verrast was ik dan ook door het prachtige koor. In de pianissimo zelfs adembenemend. Ook voor de fidler, zo passend bij de klant van het koor, niets dan lof. Negatief verrast was ik door de bedroevend kinderlijke choreografie van de intermezzi die - naar mijn mening - grote afbreuk deed aan de perfectie van het koor. Met veel eenvoudiger middelen en een strakke stylering zou een veel groter effect bereikt kunnen worden.
Zo niet dan zie ik de wandelende takken al voorbij huppelen in het komende 'Bomen' project.