Muziektheaterkoor

Gastenboek

132 berichten, 14 pagina's 
«  10  » 
18-06-2014
Geplaatst door: Gerhard Wirtgen

Konzert am 29.Mai in Speyer (Deutschland)
Das Konzert von Euch War wirklich super. Unter dem Titel "Von Pilgern und Engeln" habt ihr eine schöne Werkstatt getroffen. Auch die Performance War schön und interessant. Glückwunsch und weiter so. Kommt doch mal wieder nach Speyer.
Liebe Grüße

17-06-2014
Geplaatst door: Eric en Yvonne

Het lied van de bomen in Wijchen

Wat hebben we genoten van het concert. We vonden het mooi, muzikaal, indringend en grappig tegelijk. Elke zanger en ook de verteller was voortreffelijk. Prachtig was ook het dubbelkorige werk aan het einde van het programma. Indrukwekkend. Jullie groep is ronduit geweldig. Dank en houd ons op de hoogte voor de volgende presentatie!

15-06-2014
Geplaatst door: Bets Bardoel

compliment

Beste Mensen,
Jullie hebben een fantastisch programma, ik heb erg genoten. De combinatie en afwisselingen zijn uit de kunst. Een verhaal toevoegen mag ook al moet het niet te kinderachtig zijn!
Het boekje was knap en met veel toewijding in elkaar gezet . Geweldig.
Een opmerking: het mag voor de pauze wel wat vrolijker!
Mooi: die bomen en die opstellingen.
Conclusie: geslaagde avond!
Groet en succes gewenst. Bets.

19-03-2014
Geplaatst door: Aernout Engels

Het lied van de bomen

Zaterdagavond 15 maart, op weg naar Oosterbeek. Joost heeft ons warm gemaakt voor de uitvoering van "Het lied van de bomen"
door het voor ons onbekende Carmina Ludens, waar hij zo enthousiast over verteld heeft.
De flyer die hij stuurde was al heel bijzonder en we zijn benieuwd.......

Wat hebben we genoten, het was meer dan de moeite waard! Geboeid van begin tot einde van dit mooie muzikale theater.
Een prachtig flexibel en functioneel decor, mooie verhaallijnen, zangstemmen en solisten en met wat een vaart werd alles door jullie over het voetlicht gebracht.
Wat een voorbereiding, tijd en creativiteit zal dit alles gekost hebben. Het enthousiasme van ieder van jullie spatte er af!
Fijn dat je met weinig instrumenten alles zo mooi- en indringend kunt begeleiden en ondersteunen.

Respect voor de maker van "Het lied van de bomen". Wat een creativiteit en kennis van muziek in al haar verscheidenheid moet hij hebben om al die muzikale lijnen tot zo'n mooi geheel te kunnen samensmeden.

We hopen van harte dat er nog een derde uitvoering kan worden gerealiseerd. Dan kom ik zeker terug met een aantal zangvrienden die dit gemist hebben!

Aernout Engels

19-03-2014
Geplaatst door: Fred Roos

Bomenvoorstelling

De woorden van lof voor jullie nieuwe bomenvoorstelling zijn, zie ik, weer dik gezaaid. Toch waag ik het om wat kritische woorden aan deze productie te wijden. Ik volg jullie al vele jaren (sinds de Maria voorstelling) en jullie zijn, als een van de weinige zangkoren, in staat om bij mij ontroering op te roepen. Een mooie kerk, zoals de Cenakel, gecombineerd met prachtige zang en een ingetogen gebruik van theatrale middelen en decors heeft op mij vaak dat ontroerende effect gehad. Heel veel dank daarvoor! Bij deze voorstelling lijkt echter de zang haast ondergeschikt gemaakt te zijn aan een voor mij veel te overdadig gebruik van kostuums. Een feestwinkel lijkt leeggekocht te zijn voor de verkleedpartijen. Een vrouw naast mij glunderde steeds “Leuk hè”. Voor haar was de voorstelling dus duidelijk een succes. Maar ja, als ik Carmina Ludens wil zien, ga ik niet voor “Leuk hè”, maar voor “O, wat prachtig”. Ik herinner mij vele kippenvelmomenten de afgelopen jaren. Hoe simpeler de mise-en-scène, hoe mooier! Graag weer wat meer terug naar de basis een volgende voorstelling. Ik wil mijn kippenvel terug!

16-03-2014
Geplaatst door: Anne Veenstra

Multi mooi

Genoten van de mooie voorstelling! Wat een multi talent met zang en instrumenten, en wat een kwaliteit! Hele mooie muziekstukken in een mooi thema verwerkt. Zo'n Mooi decorEen kadootje om mee te mogen maken. Ben benieuwd naar het volgende project.

03-03-2014
Geplaatst door: Jan Mulock Houwer

We hebben genoten!

We hebben genoten van het lied van de bomen. Wat een geweldig resultaat van jullie inspanning! Niet alleen wij zelf maar ook de mensen om ons heen reageerden zo enthousiast. En dan ook nog die prachtige decors. De vreugde van jullie spel spatte er vanaf. En zoals bij eerdere uitvoeringen maakte de afwisseling van mooi, roerend, geestig en hilarisch deze avond voor ons en velen om ons heen tot iets wat ons zal bijblijven.

02-03-2014
Geplaatst door: Els van Wijk

het lied van de bomen

8 februari : het lied van de bomen
Wat hebben we weer genoten van jullie uitvoering. Geweldig de variatie in liederen. De ernst, de ontroering, maar dan ook weer de lach. En fijn dat we ook weer even mee mochten zingen. De verteller van het verhaal, het mooie decor, de instrumentale
begeleiding. Alles bij elkaar: een heerlijke avond.
Dank daarvoor.

Jan en Els van Wijk

17-02-2014
Geplaatst door: Brigit van Raaij

Het lied van de bomen

Dank ,dank voor een onvergetelijke avond op 8 februari in de Cenakelkerk!Alles zat erin: Enthousiasme, ontroering, humor, verstilling.
De prachtige decors en uitstekende belichting waren zo goed in overeenstemming met de sfeer van de muziek! In al jullie puurheid is het een verademing om daarbij te mogen zijn!
Wij blijven jullie volgen!!

17-02-2014
Geplaatst door: Hans Linnartz

Het Lied van de Bomen

Het Lied van de Bomen , 8 februari 2014

Het was voor mij pas de tweede maal, dat ik een optreden van Carmina Ludens mocht bijwonen. Het eerste optreden vond plaats in de mij zeer vertrouwde St. Vituskerk in Hochelten: een schitterend ingetogen voorstelling, waarbij het mij al opviel hoe open, spontaan en fantasierijk de diverse artistieke komponenten aaneengeregen werden, afwisselend, spannend, vol verrassende vondsten, muzikaal boeiend en van hoog niveau. Niet, omdat er veel uit het hoofd werd gezongen, niet omdat stemmen en soli behherst en verzorgd waren, maar omdat het musiceren van Carmina Ludens via een natuurlijke, menselijke en tegelijk naar perfectie strevende instelling leidde tot een – van het begin tot het einde – schitterende belevenis, die nog lang in mij nazong. Opgetogen was ik. Ik meende te doen te hebben met een "uitschieter". Niets was minder waar.
Nadat ik op 8 februari , na een zoektocht in het duister, de voor mij nog verscholen Cenakelkerk gevonden had – op het laatste nippertje – kwam ik binnen in een voelbaar hartelijke en spirituele omgeving. Het was of ieders hart open stond. Toen begon een voorstelling, die ik nooit zal vergeten, omdat 't voorbeeldig was, ontroerend, prachtig, meeslepend en van een open- en eerlijkheid, waaraan wij behoefte hebben. Wat waren er mooie gedachten, subtiele verwoordingen en poëtische presentaties, wat was er veel humor – niet middels de vandaag de dag bij de publieke tribune populaire respectlose banaliteiten en dijenkletsers – nee, humor "vom Feinsten", sprookjes in sprookjes, spiegels in spiegels, niet als extravagante flauwekul, maar als waardevol extract van het dagelijks leven. Voor mij een perfecte ontmoeting van het mooie en het ware, van esthetiek en ethiek. Een verteller met een vanzelfsprekende eenvoud, maar met de werking van 'n eerste liefde - decors waar de warmte vanaf straalt – hoe ingenieus geconstrueerd – een minimum aan "hulpstukken" met een maximum aan werking - een koor, dat met alle denkbare vocale nuances een steeds opnieuw tevoorschijn geroepen betovering als een onverwacht zonnige dag aan de ademloos (inclusief de kinderen!) meelevende luisteraars meedeelt en een instrumentaal ensemble – viool, cello en accordeon- dat uiterlijk bescheiden, maarmuzikaal zeer welsprekend steeds nieuwe, delicate impulsen door de voorstelling deed stromen. Alles samen een prachtig concept op souvereine wijze gerealiseerd.
Grote indruk heeft het dirigaat van Hein Vrijdag en de resultaten daarvan in het koor-aandeel op mij gemaakt. Zó veel verscheidenheid, zó veel nuance, zó veel toewijding en expressie op zoveel prachtige en tot nadenken stemmende teksten. Prachtig ook de ruimtelijke opstelling bij Schütz' tweekorigheid. Alles balsem voor het door te veel luidruchtige modernismen getergde oor!
Carmina Ludens: een Ensemble, van een soort en een niveau, waar er maar weinig van zijn, een Ensemble ook, dat volledig de verwachtingen , die de naam wekt, waar maakt! Mij heeft dit concert veel gebracht: alleen maar goeds! Proficiat en zeer bedankt!