Muziektheaterkoor

Gastenboek

125 berichten, 13 pagina's 
» 
04-11-2019
Geplaatst door: Tineke

luisterend Hart

veel dank en waardering van Martin en mij voor jullie sprekende performance. Jullie fameuze recept liet klanken en beelden prachtig samenvloeien. Wie niet kwamen misten daarmee een intens mooie afsluiting vol inspiratie voor de uitbouw van deze stad van compassie. Veel genoegen bij de komende concerten!

30-04-2019
Geplaatst door: piet en leni

concert van 30 maart in Bennekom

Vanaf het begin werden we overrompeld door de prachtige muziek. De teksten, gezongen en gesproken, maakten diepe indruk. Voeg daar de geprojecteerde beelden bij en je begrijpt: het was een onvergetelijke ervaring.

14-04-2019
Geplaatst door: Chris en Jels Roose

Hart dat luistert

Dank voor het prachtige muziektheater gisteravond in de kerk van Geijsteren.
Teksten en composities, zo verscheiden, tot een indrukwekkend geheel gevormd. Met de voortreffelijke
presentatie en uitvoering heeft u bereikt dat onze harten niet anders konden dan intens luisteren.
Blij dat we dit konden meemaken!

01-04-2019
Geplaatst door: Jan

30 maart Bennekom

Wat een prachtige stemmen en zuiver gezongen. Hemelse muziek!
En de beelden die getoond werden maakten het indrukwekkend.
Ook de teksten die werden voorgedragen waren goed gekozen, passend, verrassend actueel en maakten het geheel compleet.
Complimenten, het was de moeite waard!

31-03-2019
Geplaatst door: Teun en Mary Hoogeveen.

Hart dat luistert in Bennekom.

Ereprijs 12.
Ontroerend mooie voorstelling!
Zoals altijd prachtige stemmen en zuivere muziek.
Een bijzonder compliment voor het declameren van de passende teksten.
Meezingen is altijd een feest!
Graag tot een volgende keer.
Hartelijke groet vanuit Bennekom!
Teun en Mary.

14-03-2019
Geplaatst door: Bart Jan Modderman Jansen

mooi verjaardagscadeau

Ons nichtje uit Arnhem was op 23 februari jarig en had ons uitgenodigd voor een etentje. Van onze kant zochten wij naar een cadeautje, en wat is er leuker dan haar mee te vragen naar een voorstelling. Van huis uit RK en bekend met Maria en engelen, was zij aangenaam verrast door de prachtige a cappela zang. Vooral degene die Jozef vertolkte en degene die Maria (in verwachting) speelde maakten op ons grote indruk. Het was voor ons de eerste keer om in contact te zijn met Carmina Ludens, zo mogelijk gaan we nog een keer luisteren als Carmina Ludens weer een nieuw stuk heeft ingestudeerd. Een optreden bijwonen van dit koor is een smaak-papil voor het leven!

14-03-2019
Geplaatst door: Roos

Carmina Ludens in Bernulphuskerk

Bravo, ik heb louter mooie muziek gehoord. De opstelling was door de voorhanden ruimte ietwat krap, de teksten nam ik mee naar huis, want er was veel om nog eens na te lezen. Compliment voor de zangers

10-03-2019
Geplaatst door: hoog en laag

uitvoering oosterbeek

Enkele citaten uit de recensie in Hoog en Laag, streekblad regio Wageningen, 27 februari 2019
…Enthousiaste zangers en een bezielde uitvoering…
Muziektheater Carmina Ludens gaf gisteravond een optreden rond een inspirerend thema, ditmaal ‘Hart dat luistert’, een programma over aandacht, luisteren en mededogen.
De zangers zingen alles uit het hoofd, ook de moeilijke teksten. Men koos voor liederen met een boodschap, zoals The hope of loving van de jonge componist Jake Runestad. Voor Carmina Ludens een centrale compositie. Van Arvo Pärt werd het Russische Wees Gegroet gezongen, dat door deze bijzondere componist prachtig getoonzet is.
Men blijft tijdens de hele voorstelling in de sfeer van ontroering die de componisten voor ogen hadden. Op serene en soms krachtige wijze wordt er gezongen in de verschillende rollen die de zangers toebedeeld kregen. Met eenvoudige middelen zoals een wisselende sjaal worden gevoelens bij het publiek opgeroepen. Bijzonder zijn de afbeeldingen op grote kleurrijke doeken die steeds wisselen.

03-01-2019
Geplaatst door: Sophie Maria Roos De Marcas

reactie op zij hoorden een nieuw lied in de Cenake

Dag Hein,
Hier Sophie: ik vind het heel bijzonder hoe het koor op elkaar is afgestemd en in de kerk werden de klanken erg open, dit was heel bijzonder om zo live mee te maken.ik hoorde in de stemmen, dat ze elkaar met heel veel aandacht ondersteunden. verder viel me op dat de muzikanten naast het koor zaten, hierdoor zong het koor mooi samen met de muziek. Nu dag Hein bedankt voor deze mooie voorstelling, Sophie.
Hein en Lianne, een prachtige gave en zeer boeiende uitvoering!Ja, mijn Sophie heeft het al mooi verwoord, wij hebben genoten van jullie prachtig heldere samenzang. Van begin tot einde hielden jullie ons aan dit mooie zanglijntje! Els en Albert

31-12-2018
Geplaatst door: Anne Jonkers

Tekstje voor Hein, als beloofd

Wat gebeurde er met mij toen Carmina Ludens zong vanwege hun nieuwste cd?
Deze voorstelling was niet nieuw voor me, en vanwege een haastklus die net af was stond het peil van mijn ontvankelijkheid heel laag.
Maar zodra het spel begon nam het me met zich mee, met de herders in hun vrees, hun eerbied en hun vreugde om het heden geboren Kind.
Alle teksten helder verstaanbaar (het boekje bleef dicht)!
En zonder een enkele innerlijke tegenstribbeling - want een kritisch verstand kan heel wat verzinnen - maakte ik deze innige voorstelling mee, als helemaal nieuw, en vol hoop voor het leven van nu.
Dank!