Muziektheaterkoor

Gastenboek

130 berichten, 13 pagina's 
» 
09-01-2020
Geplaatst door: Margriet Hebels

voorstelling in Wijchen van 4 januari 2020

Wat een prachtige voorstelling was het weer! Zo knap ontworpen en gearrangeerd!
En dan die zangers..zoveel uit het hoofd gezongen!! Pia Wirtgen als soliste, maar ook met 2 andere sopranen in een wonderschoon gedeelte!
de harp als begeleiding door Ulrike von Meier
het decor, de entourage, de prachtige maskers!! Het was een wonderschone avond!! Hartelijk dank!

06-01-2020
Geplaatst door: bernard bussemaker

De geboorte van een danser

Met een groepje zangers vanuit Amersfoort naar Wijchen gekomen voor deze voorstelling.
We kwamen allemaal blij weer naar buiten. Onder de indruk van de kwaliteit en de rijkdom aan schakeringen die dit koor biedt in hun vertolking. Maar ook door de mooie enscenering met eenvoudige middelen, die de zeggingskracht van de liederen versterkt. Er wordt bovendien met plezier gezongen, zonder effectbejag en in een goeie harmonie. Alles staat in dienst van een optimale beleving.
Dit zorgt ervoor dat het gekozen thema helder neergezet wordt. Het verlangen van Jezus naar de mensheid en ons verlangen naar Hem als verlosser van een wereld die nooit van het kwaad bevrijd lijkt te kunnen worden.
De metafoor van dansers drukt voor mij uit hoe in dit spel van verlangen Jezus vaak op onvoorspelbare wijze zijn bruid (ons dus) verrast met zijn aanwezigheid in de wereld.
Veel dank voor deze prachtige voorstelling, waarin de schoonheidsbeleving geen afstand schept tot de inhoud, maar deze juist versterkt.

02-01-2020
Geplaatst door: Alphons Klomberg

voorstelling Geboorte van een Danser

Ontzettend genoten van de voorstelling Geboorte van een zanger: de geweldig zangkwaliteit in combinatie met het theatrale, hoewel bescheiden, toch heel functioneel. Voor mij een reden om 4 januari in Wijchen nog een keer te gaan.

28-12-2019
Geplaatst door: Gert Siebes

de geboorte van een danser

Reeds vele jaren kom ik naar de optredens van Carmina Ludens. De zang vond en vind ik steeds prachtig maar vaak ben ik zoekende naar de inbedding van de zang in beweging, in expressie en in het verhaal. Bij de voorstelling van de danser was het er allemaal. Christus werd beschreven en bezongen als een mystieke danser. Ik voelde me uitgenodigd om te dansen; niet alleen in uiterlijk bewegende zin, maar ook om het mannelijke en vrouwelijke, de bruid en de bruidegom in mijzelf tot dans en harmonie te brengen via de weg van de liefde. Daarbij vond ik het wezenlijk en aan diepgang bijdragen dat de schaduw, het kwade en onverwerkte en onvervulde in onszelf via maskers en de stamboom van Jezus de ruimte in kwam. Deze stamboom werd voor mij een beeld voor wat in mijn eigen ziel ook plaatsvindt. Om het Licht der Wereld bij Kerstmis opnieuw op te kunnen nemen, zo voelde het , kan er een toegang gezocht worden tot een uiteenzetting met datgene dat onverlost is in mijzelf. Dat kan wat zwaarmoedig overkomen maar dat was bij mij in het geheel niet aan de orde. Want aan het einde van de voorstelling bij het prachtige "the Lord of the Dance" kwam er dat genade volle moment toen aan het eind de woorden gezongen werden:
I'll live in you and you'll live in me.
I am the Lord of the Dance said he.
En zo heeft deze voorstelling me verrijkt met inzicht over hoe er een weg gegaan kan worden om Kerstmis te ervaren en te beleven. Kerstmis als een geboorte van licht en liefde in de kribbe van het eigen hart.

23-12-2019
Geplaatst door: Ridi

De geboorte van een danser

Wat een warm bad was het weer afgelopen zaterdag tijdens jullie concert in de Cenakelkerk waarin we voluit de geboorte van de danser mochten vieren, wat een feest!!
Jullie maken geen muziek, maar ZIJN muziek met zoveel inhoud! Vocaal, instrumentaal, artistiek, creatief en de teksten, allemaal op topniveau!
Zoveel dank !

04-11-2019
Geplaatst door: Tineke

luisterend Hart

veel dank en waardering van Martin en mij voor jullie sprekende performance. Jullie fameuze recept liet klanken en beelden prachtig samenvloeien. Wie niet kwamen misten daarmee een intens mooie afsluiting vol inspiratie voor de uitbouw van deze stad van compassie. Veel genoegen bij de komende concerten!

30-04-2019
Geplaatst door: piet en leni

concert van 30 maart in Bennekom

Vanaf het begin werden we overrompeld door de prachtige muziek. De teksten, gezongen en gesproken, maakten diepe indruk. Voeg daar de geprojecteerde beelden bij en je begrijpt: het was een onvergetelijke ervaring.

14-04-2019
Geplaatst door: Chris en Jels Roose

Hart dat luistert

Dank voor het prachtige muziektheater gisteravond in de kerk van Geijsteren.
Teksten en composities, zo verscheiden, tot een indrukwekkend geheel gevormd. Met de voortreffelijke
presentatie en uitvoering heeft u bereikt dat onze harten niet anders konden dan intens luisteren.
Blij dat we dit konden meemaken!

01-04-2019
Geplaatst door: Jan

30 maart Bennekom

Wat een prachtige stemmen en zuiver gezongen. Hemelse muziek!
En de beelden die getoond werden maakten het indrukwekkend.
Ook de teksten die werden voorgedragen waren goed gekozen, passend, verrassend actueel en maakten het geheel compleet.
Complimenten, het was de moeite waard!

31-03-2019
Geplaatst door: Teun en Mary Hoogeveen.

Hart dat luistert in Bennekom.

Ereprijs 12.
Ontroerend mooie voorstelling!
Zoals altijd prachtige stemmen en zuivere muziek.
Een bijzonder compliment voor het declameren van de passende teksten.
Meezingen is altijd een feest!
Graag tot een volgende keer.
Hartelijke groet vanuit Bennekom!
Teun en Mary.