Kennismaking

Muziektheaterkoor uit Nijmegen

Carmina Ludens
Carmina Ludens

Beleving ≈ kwaliteit ≈ spel

 

Carmina Ludens is een muziektheaterkoor van zo’n 16 enthousiaste zangers en enkele musici onder leiding van Monique Verhoeven.

Onze concertprogramma’s zijn opgebouwd rondom een spiritueel thema. Voor het repertoire putten we uit muziek van de vroege middeleeuwen tot heden, uit verschillende landen en culturen.

We kleden de koormuziek op velerlei wijze aan: met een krachtige mise-en-scène, met spel, met decor, licht en kleding en met instrumentale begeleiding en intermezzi.

 

We streven naar kwalitatief hoogstaande zang en muziek, waarin bovenal de bezieling door wil klinken. Er is plaats voor innerlijke beleving, voor genieten van prachtige muziek én voor een knipoog en een lach. Wie voor het eerst naar een concert of voorstelling van ons komt luisteren en kijken is vaak zeer verrast. Kan dat óók met een koor?!

 

Een greep uit onze laatste voorstellingen:

Het lied van de bomen (2014). We zingen over de schoonheid en de geneeskracht van bomen, over de liefde en de dood, over onderdrukking en vrijheid, sterven en vruchten dragen. "Let me sing you songs from the wood" - zo begint het cocert en het eindigt met "Mizmor shir leyom hashabbat", een prachtige Hebreeuwse versie van psalm 92.

De Pelgrim (2011-2013). Ervaringen van pelgrims staan centraal. Middeleeuwse pelgrims op weg naar Santiago, maar ook pelgrims die ‘gaan’ voor vrede en gerechtigheid. Met echte pelgrims!

 

Vrijwel iedere kerst zingen we ook een zelfgemaakte voorstelling. De laatste jaren brachten we onder meer 'Kind van het licht (2014), 'Vrede op aarde....' (2013), ‘Toen een diepe stilte’ (2012 en 2011), ‘De danser’ en ‘Moeder en kind’.

 

Zin om mee te zingen?

We hebben plaats voor een hoge sopraan en een lage bas. Repetities zijn op donderdagavond in de Cenakelkerk, Heilig Landstichting (bij Nijmegen). Heb je interesse? Neem dan contact op via info@carminaludens.nl, zodat jij en wij nader kennis kunnen maken.